Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Κοινωνική Ανθρωπολογία.Συνέλευση Φοιτητών

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/1 στις 12.00
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Το νέο έτος ήρθε και απ'ότι φαίνεται θα είναι το πιο κρίσιμο για την πορεία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στα μέσα του καλοκαιριού και παρά την εναντίωση όλου του φοιτητικού σώματος, ψηφίστηκε ο νόμος Διαμαντοπούλου. Η εφαρμογή του νόμου έρχεται να περασει μέσα από τα συμβούλια διοίκησης που θα μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για την απόλυση εργαζομένων, διαγραφές φοιτητών, καταργήσεις τμημάτων και επιβολές διδάκτρων. Πέραν όλων των άλλων οι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων για το 2012 μας στέλνουν κάποια πρώτα μηνύματα όπως και ο νέος κρατικός προϋπολογισμός που η ψηφισή του ήταν το πρώτο βήμα της συγκυβέρνησης των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Αλήθεια γιατί την ίδια στιγμή που οι κρατικές δαπάνες στον προϋπολογισμό ανέρχονται στα 170 δις περίπου η παιδεία και η υγεία αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία τους;

Ολα αυτά έρχονται πλέον να αποτυπωθούν και υλικά στο τμήμα της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.Ένα τμήμα που πλήττεται ήδη απο τις ανεπαρκείς υλικοτεχνικές υποδομές ,απο την ελλειπή χρηματοδότηση για έρευνα , το κλείσιμο κέντρων κοινωνικών ερευνών και τα ανύπαρκατα επαγγελματικά δικαιώματα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά το τμήμα αυτό έρχεται να είναι πρώτο στη λίστα με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις που προβλέπει το σχέδιο Καλλικράτη στην εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα με την εξεταστική του Φλεβάρη απ'ό,οτι όλα δείχνουνε θα δυσκολευτούμε πολύ αφού πλέον δικαιόυμαστε μόνο 1 σύγγραμμα/μάθημα ενώ για τους φακέλους (που σε πολλά μαθήματα αποτελούν το 50% της εξεταστέας ύλης) θα αναγκαστούμε να πληρώνουμε την εκτύπωση τους αφού τους δανειστούμε από την βιβλιοθήκη, καθώς δεν θα διατεθεί κανένα μέρος της χρηματοδότησης του ιδρύματος για την εκτύπωση.

Οι φοιτητές ανέκαθεν διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους μέσα από το φοιτητικό σύλλογο και τα όργανά τους, τις συνελεύσεις ώστε να μπορούν να συζητάνε, να συντονιζονται και να αποφασίζουν για τα ζητήματα που τους πλήττουν.
Στα προβλήματα που ο καθένας αντιμετωπίζει μόνος του, να δώσουμε συλλογικές απαντήσεις αναπτύσσοντας δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ μας για να μην εξαρτιώμαστε απο τις σημειώσεις καμίας παράταξης.Προτείνουμε να συγκροτηθεί Συνέλευση των φοιτητών του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας ώστε να δημιουργηθεί
δίκτυο ανταλλαγής φακέλων και σημειώσεων και να δεσμεύσουμε τους καθηγητές οτι δεν θα αλλάξουν τις ύλες των μαθημάτων.


ΑΝΑ.Σ.Α – Ε.Α.Α.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου